Het project

Buurtschap te Veld is samenwonen in het groen op een nieuwe en eigentijdse manier

In het noorden van Eindhoven verrijst midden in het groen een nieuwe wijk genaamd Buurtschap te Veld

Een bijzondere wijk, met zo’n 670 woningen die in kleine groepjes verspreid in het landschap worden geplaatst. De natuur is de basis en de woningen zijn te gast. Hier woon je dus letterlijk in het groen samen met je buren, met de stad nabij. Een plek die bereikbaar is voor iedereen door het aanbod van betaalbare en duurzame woningen. Natuurlijk te Veld biedt 46 woningen en 55 appartementen te huur aan binnen het buurtschap.

Bij het ‘tekenen’ van de wijk is het oorspronkelijke en bestaande landschap het vertrekpunt geweest. De structuur met onder meer de bomenlanen, open velden, dichte bossages en houtwallen vormt de basis. Hierdoor is er een groen raamwerk ontstaan met daarin verschillende buurten die ‘kamers’ worden genoemd. Buurtschap te Veld is een tijdelijke woonwijk voor de komende 30 jaar, hierna zal het gebied weer terug worden gegeven aan de natuur. Alle gebouwde huizen zijn dan ook demontabel en kunnen op een andere plek weer worden opgebouwd. 

Buurtschap te Veld is groen. In plaats van groene pleintjes toe te voegen aan een plan vol steen, staan de woningen in een overvloed van groen, met kruidachtig gras als tapijt. Het landschap is de basis, de woningen zijn te gast. De waterberging zal op een natuurlijke manier tot stand komen waardoor de biodiversiteit een boost krijgt. In dertig jaar groeit hierdoor een waardevol natuurlandschap welke ook op langer termijn stand zal houden. 

Wonen in een
overvloed van groen

Voor de échte
natuurlief­hebbers

Elk seizoen beleef je de natuur om je woning op een andere manier, door uitbundige bloei of door het verkleuren en vallen van de bladeren. Al dat groen heeft invloed op hoe het wonen er in de praktijk uit ziet. Je krijgt natte voeten van de dauw op het gras. Kinderen spelen in de modder. En ook heel veel insecten hebben hier een thuis. Aangeharkt is de omgeving allerminst. Dat zal niet iedereen aanspreken. Buurtschap te Veld is echt bedoeld voor natuurliefhebbers die hier enthousiast van worden.

Een blik op het project 
van de toekomst

"Avontuur met
 je buur(t)"

Huur jij in de natuur?
Meld je aan

Lijkt het je wat om in deze natuurlijke buurt te wonen met de stad zo dichtbij? Meld je snel aan, dan houden we je op de hoogte.

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed