Woningen

Buurtschap te Veld is samenwonen in het groen op een nieuwe en eigentijdse manier

In de kamers zijn de woningen anders geplaatst dan op andere plekken gebruikelijk is. 

Niet in een strak patroon van rijtjes met elk een eigen voor- of achtertuintje. Hier woon je in het landschap. De woningen staan verspreid over het veld, in een kring, in clusters of in groepjes. Per kamer is bepaald wat de beste inrichting is. De buitenruimte is bijna helemaal gezamenlijk. Je hebt wel een eigen terras of veranda, maar dat ligt direct en open aan de openbare ruimte.

In de kamers tussen de woningen ligt een uitdagend open veld. Hier voel je de rust en vrijheid. Maar het biedt ook alle ruimte om te spelen, samen te eten of iets anders te ondernemen. Misschien wordt het een moestuin, een boomgaard of een speelplek. Of het blijft lekker leeg. Samen met je buren bedenk je wat het beste is.

Circulaire
woningen

De woningen zelf zijn heel verschillend. Groot en klein, voor alleenstaanden en gezinnen. Gestapeld, geschakeld of vrijstaand. Ze worden zoveel als mogelijk circulair gebouwd en de meeste krijgen een houten gevel. Alle woningen worden gefabriceerd in de geheel nieuwe woningfabriek van ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen.

Wonen in het groen

Buurtschap te Veld is letterlijk samenwonen in het groen. Tussen het huidige bos en struiken komen verschillende “kamers” die samen een mini-buurtje vormen. Het groene landschap is bepalend voor de invulling in de kamer. Alle woningen zijn duurzaam en passen energetische maar ook qua uiterlijk perfect in deze groene omgeving.


Betaalbaar en duurzaam

Buurtschap te Veld wordt gebouwd voor iedereen, er komen 350 sociale huurwoningen, 101 middenhuur, 119 ontdekwoningen en circa 100 zelfbouwers of Tiny-houselovers. Van Wijnen realiseert in de kamers E, K, I en J 46 eengezinswoningen en 55 appartementen in de middenhuur, deze woningen en appartementen zijn duurzaam en daardoor zal de energierekening overzichtelijk blijven. Op deze manier kun je betaalbaar en duurzaam wonen in Buurtschap te Veld.


Samen met je buren

De kamers zijn mini-buurtjes die je samen met jouw buren verder kunt inrichten. Samen kunnen jullie beslissen of jullie nog een extra moestuin willen realiseren of liever voor fruitbomen kiezen. Maar jullie kunnen er ook voor kiezen om een gezellige plek te realiseren waar jullie buiten koken, kortom er is veel mogelijk! De kwaliteit van het wonen op Buurtschap te Veld zit niet in een privé tuin, maar in de vele gezamenlijke groene ruimten om de woningen.


Ontdek de kamers

Natuurlijk 
Langlaar

Natuurlijk 
Overakker

Kamer J_zijgevel rechts LR

Natuurlijk 
Noordhoek

Natuurlijk 
Eikberg

Huur jij in de natuur?
Meld je aan

Lijkt het je wat om in deze natuurlijke buurt te wonen met de stad zo dichtbij? Meld je snel aan, dan houden we je op de hoogte.

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed